O podjetju, beseda ustanovitelja

Po 29 letih obstoja lahko že govorim o mali zgodovini podjetja, saj njegov začetek sega pred rojstvo naše samostojne države. Prvi koraki 'Zelinke'-očeta so bili skromni, začeti iz nič, veliko dobre volje in male računalniške delavnice. Priznam, da je bil čas po osamosvojitvi Slovenije naklonjen razvoju in rasti malih podjetij. Kljub večkratni osvojitvi naziva 'Gazela leta' smo ostali skromni in na trdnih tleh. In vendar je ključno dejstvo, da danes še vedno obstajamo in rastemo, naša skromnost in želja pošteno in korektno poslovati z našimi strankami. Na zaupanje, kaže tudi dolgoletno sodelovanje s principali iz tujine kot IBM, 3M, Transcend, ELO, Lenovo, Targus......katerih izdelke in aplikacije se trudimo približati kupcem Slovenije in drugih evropskih držav. Na zaupanje kaže tudi dolg seznam znanih slovenskih podjetij, ki se nas držijo že vrsto let.

Že 29 let vso našo dejavnost, prodajne projekte, pridobivanje javnih naročil, lastni razvoj in investicije upravljamo le z lastnimi finančnimi sredstvi, brez najemanja posojil.

Od leta 2012 dalje sem upokojeni lastnik podjetja, ki sem ga ustanovil pod imenom ZELINKA & sinovi d.o.o. V veliko zadovoljstvo mi je, da gre njihova pot naprej in navzgor s pomočjo vseh zaposlenih delavcev v podjetju. Da še vedno poslujemo uspešno in pošteno, me vsako leto opozori pismo z laskavim priznanjem o boniteti družbe ZELINKA d.o.o. Bonitetna ocena AAA nam vsem veliko pomeni, mene pa preseneča, da nas je takih v Sloveniji samo 1,75% med 70000 podjetji.

Zahvaljujem se vsem, ki ste s svojim sodelovanjem pripomogli k našemu uspehu.

Martin Zelinka

 

Osnovni podatki:

Polno ime: Zelinka in sinovi Zastopanje in trgovina d.o.o.
Kratko ime: Zelinka d.o.o.
Sedež družbe: Stožice 100A, 1000 Ljubljana, Slovenija
Direktor: Luka Zelinka
Št. reg. Vpisa: 1/08873/00 - Okrožno sodišče v Ljubljani
Leto ustanovitve: 1989
Matična številka: 5425557
ID za DDV: SI37603248
Zavezanec za DDV: Da
Osnovni kapital: 625939,00 EUR
Številka TRR oz. IBAN: SI56 0313 4100 0012 659
SWIFT/BIC: SKBASI2X
Naziv banke: SKB d.d.